Computer GK Part 1 (Architecture of Computer)

1. The basic functions performed by a computer is /are
(A) Data processing
(B) Data storage
(C) Data movement
(D) All of the above

Ans-(D) All of the above

2.———- Performed the backbone for building successful computer system.
(A) Computer architecture
(B) Computer model
(C) Computer instructions
(D) None of the above

Ans-(A) Computer architecture

3. The first Computer architecture was introduced in
(A) 1970
(B) 1968
(C) 1971
(D) 1973

Ans-(A) 1970

4.Which circuit board is used in all electrinic system such as computer, calculator, digital systems etc?
(A) Architecture
(B) Printer
(C) Register
(D) Value

Ans-(A) Architecture

5. Which of the following is not responsible for the performance of the computer?
(A) Number of keys in the keyboard
(B) Format of the video/ graphics word
(C) Memory in the video/graphics word
(D) The clock speed of the processor

Ans-(A) Number of keys in the keyboard

6. A(n) ——— device is any device that provides information, which is sent to the CPU.
(A) Input
(B) Output
(C) CPU
(D) Memory

Ans-(A) Input

7. Which of the following includes as a type of input?
(A) Data
(B) Programs
(C) Commands
(D) All of these

Ans-(D) All of these

8.This component is required to process data into information and consists of integrated circuits.
(A) Hard disk
(B) Ram
(C) CPU
(D) ROM

Ans-(C) CPU

9. Information that comes from external sources and fed into computer software is called?
(A) Input
(B) Output
(C) Throughout
(D) Reports

Ans-(A) Input

10. Output unit includes
(A) Plotter
(B) Printer
(C) monitor
(D) All of these

Ans-(D) All of these

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *